zaterdag 3 november 2012

Plaatsen van het buitenschrijnwerk

Op 28 augustus 2012 verheugden we ons op de plaatsing van de ramen door de firma Isobois. Meer info over onze keuze van de profielen vind je in deze post. Ze hebben hier 2 dagen voor nodig gehad maar helaas stond nog niet al het glas in de profielen. Onze grote glaspartij achteraan in het huis was het zorgenkind. Hierin zitten 4 grote glasplaten van elk zo'n 300kg. Ondanks enkele pogingen van de werkmannen van Isobois om met zuignappen en stellingen deze kolossen naar boven te hijsen bleven deze ramen zo'n 2 weken zonder glas. Men heeft achteraf het glas geplaatst met een speciale kraan die het gewicht kon dragen.

Het glas van onze voordeur was bij de plaatsing gebarsten, maar dit is snel opnieuw besteld en opgelost.

Over de kwaliteit van de Schüco-profielen zijn we heel erg tevreden. Je voelt pure kwaliteit in je hand als je de ramen of deuren opent. Het grote schuifraam opent wel zeer zwaar, maar dat is niet onlogisch met een schuifraam van 4,2 meter breed en triple glas.

Na de plaatsing van de ramen op 28 en 29 augustus is Isobois nog moeten terugkomen om de luchtdichting langs de ramen beter te plaatsen. Aanvankelijk waren enkel slabben voorzien die met een siliconenlijm op de OSB geplakt werden, maar we hebben aangedrongen om hierover nog eens een luchtdichtingstape te plakken.Plaatsing groot raam met kraan

 

Voordeur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie