vrijdag 22 juni 2012

Ons huis is een feit!

Donderdag 21 juni 2012 werd een speciale dag voor ons waarop ons houtskelet op de werf gemonteerd werd. We zijn er de hele dag bij geweest en hebben heel wat foto's gemaakt.

Iets na 6.00 uur waren de eerste werkmannen van Quality Build aanwezig om de werf voor te bereiden en om 06.30 was de kraanman present.Op de Ytong-aanzet werd 2 dagen voordien een stelregel gemonteerd (hierop wordt het skelet vastgezet). De stelregel werd chemisch verankerd in het beton zoals het hoort.


Professionele time-lapse van begin tot einde van ca. 2000 foto'swerd gemaakt vanuit naburig huis (bedankt Kevin dat we uw huis hiervoor mochten gebruiken!). Deze foto's zullen in de komende dagen verwerkt worden tot een filmpje en op de blog gezet worden.We hebben even moeten wachten op de opligger met het eerste deel van het houtskelet, maar rond 7.15 uur draaide hij de straat op.Daar gaan de eerste muren van onze berging:
Na een uur tot anderhalf uur was dit het resultaat:
Rond 9.00 uur waren alle muren van het gelijkvloers gemonteerd en konden we al eens binnenwandelen:


Nu was het even wachten op de volgende opligger met de eerste lading vloerelementen en de poutrel. Er werd ondertussen heel wat aandacht geschonken aan kleinere afwerking en luchtdichting door de werkmannen. Rond 10.00 kwam de opligger toe en een kwartier later ging de poutrel erop die nodig is voor de horizontale stabiliteit. De rest van de werken aan de vloerelementen namen heel wat tijd in beslag (luchtdichting op plaatsen waar men niet meer aan kan later).
Een 5-tal uren later (rond 15.00 uur) waren deze werken afgerond en werd begonnen aan de muren van de verdieping.


Omstreeks 17.30 uur stonden de muren van de verdieping en kreeg ons huis ├ęcht vorm:3 kwartier later (18.15 uur) was het de beurt aan de dakelementen en rond 19.00 uur zat de zware werkdag van meer dan 12 uur er op voor de zevenkoppige ploeg van Quality Build. Moesten ze het ooit lezen: bedankt mannen, jullie hebben schitterend werk geleverd! Ook bedankt aan onze buurvrouw Kim dat we al enkele keren jullie elektriciteit mochten gebruiken!1 opmerking:

  1. Amaai, 't Staat!!
    En je lijkt me leuke buren te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie