donderdag 3 mei 2012

Uitvoeringsplan

Afgelopen twee weken reeds 2x bij QBuild geweest om het uitvoeringsplan te bespreken. Ze hadden hun huiswerk gemaakt en we kregen een groot plan te zien, afgedrukt op A1. Elke stijl van het houtskelet, elke lat in de leidingspouw, kortom alle details waren te zien. De twee besprekingen over het uitvoeringsplan namen elk zo'n 4 uur in beslag en we werden enorm goed begeleid door Peter Geys. Welke zaken werden zoal besproken:

- breedte/hoogte van elke deur
- alle afvoeren (keuken, badmeubel, douchebakken, badkuip - we plaatsten deze weliswaar zelf maar onze bouwfirma voorziet de afvoeren op de juiste plaats)
- precieze hoogte van de 'lage' muurtjes
- plaatsing waskoker waardoor vuile was meteen in de berging terecht komt
- plaatsing energiebocht
- plaatsing buitenverlichting
- wachtbuizen klaarleggen naar buiten
- plaatsing ventilatie-unit en CV-ketel
- plaatsing elektrisch bord
- stopcontacten/lichtschakelaars
- dakdoorvoer ventilatie
- muurdoorvoer van alarmsirene, deurbel, CV-ketel, zonneweringen, dampkap, stopcontacten buiten, waterkraantjes buiten, ...
- plaatsing regenwaterput
- en nog zovele andere zaken waar we aanvankelijk niet bij stilstonden...


De mensen van onze bouwfirma hebben heel wat goede en concrete tips gegeven. Een klein voorbeeldje dat me bijgebleven is: breedte van de inloopdouche is afhankelijk van de breedte van de douchebak uiteraard. Bij ons is dit 90cm. De breedte tussen de twee muren van onze inloopdouche wordt echter 91cm waardoor de tegels (plaatsen we ook zelf) op de wand mooi aansluiten op de douchebak. Dit zijn zaken waar wij als leken niet aan denken maar waarin we zeer goed geadviseerd werden.

Alle muurdoorvoeren worden door de bouwfirma voorzien zonder meerprijs, en we zijn hier enorm opgelucht over. Immers, de luchtdichtheid van onze woning is een topprioriteit en elke muur- of dakdoorvoer die niet goed uitgevoerd wordt betekent een luchtlek. Concreet steekt onze bouwfirma een buisje klaar waardoor het voor ons achteraf heel eenvoudig is om zelf de elektriciteitskabels/waterleidingen/ventilatiekanalen naar buiten toe te voorzien (elektriciteit, sanitair en ventilatie voeren we immers zelf uit). Nog een serieuze meevaller is dat QBuild alle ventilatiekanalen zelf in de vloerelementen zal integreren. Dit zal reeds gebeuren in hun atelier. We hoeven enkel de kanalen aan te leveren, het leggen van deze kanalen tussen de balken en de doorboringen hiervan gebeurt door hen (en opnieuw zonder meerprijs!).

Tot op heden zijn we dus méér dan tevreden over onze nieuwe bouwfirma. Als QBuild op dìt niveau verder blijft gaan, dan wordt ons bouwproject een absolute voltreffer. De nauwgezetheid van de uitvoeringsplannen, de lange besprekingen en de punctualiteit van de gemaakte afspraken zijn een geruststelling. Alle mondeling gemaakte afspraken worden - zonder dat we dit hoeven te vragen - door hen achteraf nogmaals schriftelijk bevestigd. Uiteraard is er nog geen steen gelegd en willen we voorzichtig zijn, maar we kunnen wel goed de vergelijking maken met onze vorige bouwfirma waarbij we nooit zo uitvoerig en correct geïnformeerd en geadviseerd werden. De verdere ontwikkelingen worden hier zeker gepost maar na de hetze met bouwfirma Lotte Houthuys doet het deugd om terug vertrouwen gevonden te hebben in een nieuwe bouwfirma.

1 opmerking:

  1. Allemaal goed nieuws dus! Amaai, veel beslissingen genomen de laatste dagen...

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie