vrijdag 22 april 2011

Eerste bericht

Ons eerste bericht:


Sinds eind 2010 rustig beginnen rondkijken om zelf een huis te kopen. Aanvankelijk lieten we alle opties open: nieuwbouw, renovatie, recente woning.

Na wat rondgekeken en met mensen gepraat te hebben, besloten we om een nieuwbouwwoning te zetten. De voornaamste reden is dat we dan heel energiezuinig kunnen bouwen wat toch alsmaar belangrijker zal worden in de toekomst.

Op zoek naar een bouwgrond dan maar... Het zoeken naar een goeie bouwgrond heeft eigenlijk niet lang geduurd. Ons oog was meteen gevallen op een nieuwe verkaveling in Landen. Qua ligging echt ideaal: kwartiertje van Tienen, kwartier van St-Truiden, half uur van Leuven en Hasselt. Mariek was eerst niet zeker of ze in Landen wilde wonen maar na eens rondgereden te hebben in de gemeente was ze mee in het verhaal.

Vanaf dan is alles in een stroomversnelling gekomen: langsgegaan bij 11 banken en serieus onderhandeld en op 22/3 werd de verkoopovereenkomst dan getekend. Onze lening nemen we bij KBC, vaste rentevoet van 4,30%.

Op Batibouw leerden we de firma Lotte Houthuys kennen. We hadden allebei meteen een goed gevoel over deze firma (eerlijk gezegd een van de enige firma's waar we een goed gevoel bij hadden op Batibouw) en hebben dan maar een afspraak gemaakt. Lotte Houthuys is een kleine firma die aan houtskeletbouw doen. Ze leveren slechts ongeveer 30 huizen per jaar op en houden het bewust kleinschalig om kwaliteit te kunnen blijven garanderen. De kostprijs ligt dan misschien wel iets hoger als bij veel andere sleutel-op-de-deur-firma's, maar die hebben niet voor niets vaak een bedenkelijke reputatie. Of Lotte Houthuys zijn beloftes zal waarmaken en welke ervaringen met Lotte Houthuys zullen hebben, moeten we uiteraard nog afwachten maar we hebben er een zeer goed oog in.

Op 19 maart 2011 hadden we een eerste afspraak met Toon van Lotte Houthuys (hij kwam zelfs bij ons thuis!).

Op 14 april 2011 een tweede afspraak bij ons thuis waarbij men ons een voorontwerp liet zien. Uiteraard nog heel wat opmerkingen, maar dat is de bedoeling. In het beste scenario zou het huis klaar zijn binnen ongeveer een jaar. De bouw zou pas kunnen starten eind 2011 maar houtskeletbouw gaat nu eenmaal sneller. Op enkele dagen tijd staat het skelet van het huis immers recht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie