Deze pagina wordt continue bijgewerkt.
1. http://www.bouw-energie.be/: indicatie van E-peil, K-peil en energiebehoefte:
Nuttig voor een ruwe berekening van E-peil, K-peil en energiebehoefte. Uiteraard geeft deze website enkel een ruwe indicatie van deze waardes en is enkel nuttig om een schatting te maken van waardes die haalbaar zijn. Kan handig zijn om bijvoorbeeld een idee te verkrijgen hoe zwaar je verwarmingsketel dient te zijn.
Voor een exactere berekening dien je de officiële EPB-software te gebruiken (gratis te downloaden, zie hieronder) waarin heel wat meer zaken dienen opgenomen te worden teneinde een correct beeld te krijgen: oriëntatie woning, luchtdichtheid, tappunten, type verwarmingsketel, ... tot en met de wattage van de ventilatoren van het ventilatiesysteem toe.
2. http://www.bouwdetails.be/:
Papers, uitgegeven door de Vibe (Vlaams instituut voor Bio-Ecologisch bouwen), PassiefHuisPlatform en de stad Gent, met bouwdetails en bestekteksten van oa. houtskeletbouw.
3. http://www.meeroverepb.be: meer over EPB
4. http://www.energiesparen.be/epb/huidigeversie: officiële EPB-software: gratis te downloaden
5. http://www.u-wert.net/:
Zelf isolatiewaarden van je houtskeletstructuur uitrekenen
6. http://ecobouwers.be/forum: forum Ecobouwers
Forum met heel veel nuttige bijdrages met betrekking tot energiezuinig tot passief bouwen. Ook indien je zelf specifieke of minder specifieke vragen hebt, word je hier snel geholpen door mensen met kennis van zaken.
7. http://www.epbd.be/index.cfm?n01=data&n02=recognized_data: Databank met EPB-erkende productgegevens
Vele officieel gebruikte lambda-waardes door EPB-verslaggevers zijn hier terug te vinden in deze databank.